Cellist Torleif Thedéen er en av de fremste musikerne i Scandinavia. Han spiller med noen av verdens største orkestre, som BBC Philharmonic, Deutsche Symfonieorkester Berlin og Wiener Philharmoniker under dirigenter som Esa-Pekka Salonen, Paavo Berglund og Neeme Järvi. Han er tilknyttet Royal College of Music i London som Visiting Professor, professor på Norges musikkhøgskole i Oslo og tidligere professor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Thedéen spiller på en 1783 Guadagnini-cello, tidligere eid av M. Rostropovich, utlånt av Dextra Musica. 

Prisvinnende cellist, Amalie Stalheim har opptrådt som solist med blant annet Gulbenkian Orquestra, Oslo Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Stockholm Filharmoniske Orkester, Norges Radios Orkester, Gøteborg Symfoniorkester, blant andre. I tillegg til å fremføre de tradisjonelle cellokonsertene, spiller Amalie ofte og bestiller også ny skrevet musikk fra det 21. århundre. Hun har samarbeidet med noen av de største komponistene i dag, som Missy Mazzoli, Britta Byström, Anders Hillborg. Amalie Stalheim spiller på en cello bygget av F. Ruggieri (1687) sjenerøst utlånt til henne av Anders Sveaas Stiftelse i Norge.

Louisa Tuck er solocellist ved Oslo-Filharmonien, en stilling hun tiltrådte sent i 2015. Før dette var hun 8 år som seksjonsleder for cello ved Royal Northern Sinfonia. Hun har nylig vært gjeste soloist for BBC Symphony, Philharmonia og Sydney Symphony Orchestras. Fra januar 2023 er Louisa utnevnt til professor i cello ved Barratt Due Institutt i Oslo.Hun ble tildelt ‘Associate of the Royal Academy of Music’ i London, ARAM i 2011 for sine tjenester til musikk. Louisa spiller en Nicolo Gagliano-cello fra 1745, vennlig utlånt fra Dextra Musica Norge.

Les mer om Voksenåsen Sommerakademi og søk her.

Søk innen 7. april, 2024!