Bilder tatt av Bård Gundersen.

Møt våre kunstneriske ledere for Sommerakademiet 2024; Randi Stene, Andreas Sundén og Peter Herresthal.

Randi Stene er kunstnerisk leder for vokalprogrammet som i 2024 finner sted 28. juli-1. august. Programmet inkluderer også et kurs for juniortalenter, 27.-29. juli. Randi er i dag Operasjef for Den Norske Opera og har hatt en imponerende karriere som en av Skandinavias mest fremtredende operasangere i sin generasjon.

Andreas Sundén er kunstnerisk leder for blåseprogrammet, som finner sted 30. juli-3. august 2024. Andreas er en av Skandinavias mest fremtredende klarinettister i sin generasjon. Han har vært soloklarinettist for flere ledende europeiske orkestre, inkludert Royal Concertgebouw Orchestra. Han er for tiden soloklarinettist for Sveriges Radios Symfoniorkester, professor ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og ved Ingesund Musikhögskola.

Peter Herresthal er ansvarlig for programmeringen av alle musikkkurs på Voksenåsen. Stryke- og kammerprogrammene finner sted 4.-10. august 2024. Peter er en prisvinnende fiolinist og har opptrådt med orkestre og ensembler over hele verden. Han har jobbet tett med komponister som Per Nørgård, Thomas Ades, Kaija Saariaho og Henri Dutilleux. Hans innspilling av Missy Mazzolis fiolinkonsert og solo/orkesterverk er nominert til to Grammy Awards 2024. Peter er professor ved Norges musikkhøgskole. , The Royal Danish Academy of Music, og gjesteprofessor ved The Royal College of Music i London, Ingesund College Sweden og NYU Steinhard School i New York.

Søknadsfrist er 7. april, 2024.

Søk her!