Vi er glade over å kunne ha Åshild Kyvik Bauge og Ståle Ytterli tilbake som lærere av juniorvokalkurset på årets sommerakademi. Kurset finner sted 27. – 29. juli 2024 og er tilpasset elever som ikke har begynt på høyereutdanning.

Ståle Ytterli, fra Korgen i Nordland, er utdannet i Oslo, København og New York. Ytterli er en sanger med et bredt repertoar som spenner fra middelaldermusikk til moderne musikaler. De siste årene har han jobbet mest med teater, musikaler, underholdningsmusikk som tidligjazz/ragtime og tango. Han har også deltatt i flere moderne danseforestillinger. Han har hatt store roller i musikaler som Les Miserables, Chess, Which Witch og Lady Be Good. Han har også jobbet på Haugesund Teater i «Annie», Vamp-musikalen «Hello Goodbye» og teatermonologen «Jeg er min egen kone». I 2014 var han tilknyttet Sogn og Fjordane Teater i den nyskrevne musikalen «Kjærleikens Ferjereiser» av Sommero og Hoem. Han har vært på tre lange studieturer til Buenos Aires for å lære mer om tangosang og oppleve et levende tangomiljø. Han har nå startet en tangogruppe (Cantango) som hovedsakelig fokuserer på argentinsk tangosang. Han er også en ettertraktet sangpedagog og er tilknyttet Norges musikkhøgskole og Det Norske Teatret som sangpedagog. På Norges musikkhøgskole underviser han også i dramafag.

Åshild Kyvik Bauge fullførte sin lærerutdanning fra Musikkavdelingen ved Bergen lærerhøgskole og sangpedagogutdanning fra Norsk Musikklærerforbund, før hun tok mastergrad i sang ved Norges musikkhøgskole. Fra 1996 er hun sanglærer ved Rud videregående skole i Bærum. I 15 år var hun tilknyttet Norges musikkhøgskole som deltidslærer og høyskolelektor, inntil hun ble ansatt som førsteamanuensis i vokaldidaktikk ved Barratt Due musikkinstitutt i 2005.  I tillegg til sin pedagogiske praksis har Åshild hatt en omfattende karriere som mezzosopran. I 2014 ga hun ut boken «Sangteknikk i barne- og ungdomskoret» sammen med Randi Clausen Aarflot. Sammen med førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole Kristin Kjølberg ga hun i januar 2024 ut boken «Stemmens signatur», en lærebok i vokaldidaktikk, for Gyldendal forlag.

Søknadsfrist er 7. april 2024.

Søk her!