OM sommerakademiKURSET

målsetting

Målet er å gi deltakerne høykvalitativ undervisning og musikalsk inspirasjon.

Sommerakademiet er i kontinuerlig utvikling, med Norges Musikkhøgskole som hovedsamarbeidspartner. Det er også et nært og inspirert samarbeid med Den Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Royal Collage of Music i London, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Dextra Musica og Svensk-Norsk Samarbeidsfond.

studiepoeng

Deltakere får 3 studiepoeng for kurset på Voksenåsen. Studenten må oppfylle de generelle opptakskravene for norske universiteter for å få studiepoengene. For å oppfylle generelle opptakskrav for norske universiteter må du ha fullført videregående skole eller tilsvarende. Norske elever på dette nivået er minst 19 år. Hvis du er født i 2003 eller senere, trenger vi kanskje mer informasjon om ditt akademiske nivå for at du skal kunne oppnå studiepoeng. Hvis mer dokumentasjon er nødvendig, gir vi deg beskjed.

Har du spørsmål angående studiepoeng eller opptakskrav, ta kontakt med Renate Hauge Sund ved Norges Musikkhøgskole: renate.h.sund(@)nmh.no

program

Vokal

Sommerakademi vokal og barokk: 1.-6. august. Kursstart 1. august kl. 10.00.
Sommerakademi juniorvokal: 1. – 4. august. Kursstart 1. august kl. 10.00.
Passiv deltagelse og pedagoger: kurset er åpent for passive deltagere, og to dager vil det være ekstra program for pedagoger, med foredrag om blant annet anatomi og bygging av unge stemmer. Det vil bli solgt billetter til passiv deltagelse og foredrag.

Blås & stryk

Sommerakademi blås: 8.-13. august.
Sommerakademi stryk: 8.-13. august. Cello fra 7. august
Sommerakademi kammermusikk: 8.-13. august. Kun for strykere

Timeplan

Mesterklassene vil finne sted fra ca. kl 10.00-18.00 mandag til fredag begge ukene. Lunsj blir servert mellom 12-14 og middager fra kl. 18.00 hver dag.

Det vil også være muligheter for løping, turer i skogen, turer til nærliggende innsjøer og så videre.
Det vil være huskonserter ca. hver kveld som det er mulighet til å melde seg på. Første mann til mølla.
Fredag blir det en avsluttende konsert etterfulgt av middag for alle deltakere og lærere. Programmet til avslutningskonsert bestemmes av kunstneriske ledere i samråd med lærere, og det vil ikke være mulig for alle studenter å spille på denne konserten.
Lørdag er det ingen undervisning, men avreise etter frokost.

Sommerakademi Voksenåsen er et av Nordens største mesterklassekurs for utøvende unge musikere, og kurset gir studiepoeng ved Norges musikkhøgskole. I år, som i fjor, er det fem dagers kurs og avreise den sjette dagen.

Vil du lære med oss?

Bli med i våre akademier

PARTNERe

Voksenåsen – Ullveien 4 NO-0791 Oslo, Norway
summeracademy@voksenaasen.no / +47 22 81 15 00