Foto: Bård Gundersen

Møt våre kunstneriske ledere for Sommerakademiet 2023; Randi Stene, Andreas Sundén og Peter Herresthal.

Randi Stene er kunstnerisk leder for vokalprogrammet som finner sted uke 1 (31. juli – 4. august). Uke 1 inneholder også et kurs for juniortalenter. Randi er i dag kunstnerisk leder for Den Norske Opera og har hatt en imponerende karriere som en av Skandinavias fremste operasangere i sin generasjon.

Andreas Sundén er kunstnerisk leder for blåsprogrammet i uke 2 (7. august- 11. august). Andreas er en av Skandinavias fremste klarinettister. Han har vært soloklarinettist for flere ledende europeiske orkestre, inkludert Royal Concertgebouw Orchestra. Han er i dag soloklarinettist for Sveriges Radios Symfoniorkester, professor ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og ved Ingesund Musikkskole.

Peter Herresthal er kunstnerisk leder for strykerprogrammet i uke 2 (7. august – 12. august). Peter er en prisbelønt fiolinist og har opptrådt for orkestre og ensembler over hele verden. Han har jobbet tett med komponister som Per Nørgård, Thomas Ades, Kaija Saariaho og Henri Dutilleux. Peter er professor ved Norges musikkhøgskole, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og gjesteprofessor ved The Royal College of Music i London og NYU Steinhard School i New York.

Husk å søk Sommerakademiet innen 16. april.