Vi ønsker Francesca Nunn velkommen som ny prosjektleder for Voksenåsen Musikkakademier!

Francesca har begynt som Prosjektleder fagansvarlig musikk for Voksenåsen Musikkakademier, og ser frem til å jobbe med kunstneriske ledere, lærere, partnere og sponsorer for å oppdage og utvikle den neste generasjonen med nordiske klassiske musikere og sangere. Hun er ansvarlig for Voksenåsens årlige arrangement, inkludert sommer- og vinterakademiene, mentorprogrammer, workshops og forestillinger, som kobler unge musikere med jevnaldrende, lærere og rollemodeller i bransjen, og gir studentene muligheter til å lære verdifulle musikalske og faglige ferdigheter som er nødvendige for langsiktige, og suksessfulle karrierer.

Francesca startet sin egen karriere i 2017 som assisterende Artist Manager ved Rayfield Allied i London, hvor hun fikk muligheten til å jobbe med fremtredende artister, inkludert Sir Harrison Birtwistle, Quatuor Mosaïques og Peter Herresthal, samt samarbeide med orkestre, spillesteder og festivaler over hele verden. Det var her hun samlet et bredt spekter av musikalske interesser som spenner fra tidlig musikk til samtids- og verdensmusikk, og en lidenskap for talentutvikling og å finne strategier for å hjelpe til med å utvikle talenter og finne strategier for å hjelpe kundene sine med å realisere nye prosjekter og nå neste nivå i karrieren. Hun ble i 2021 forfremmet til Associate og igjen i 2023 til Artist Manager, og hun fortsetter å spille en rolle i byrået som konsulent Artist Manager, og overser en rekke internasjonalt anerkjente solister og ensembler.

Bilde tatt av: Tuva Kårstad

Francesca er født i Belgia og oppvokst i Riyadh og Guildford, og studerte moderne språk ved Durham University, hvor hun fullførte prakis i operaledelse i Paris, og i produksjon på tvers av tverrfaglige prosjekter ved Deutsche Oper Tischlerei og Berghain i Berlin. Hun har også en mastergrad i filosofi som spesialiserer seg på kontinental estetikk fra Birkbeck College, University of London, samtidig mens hun jobbet som frilans produksjonsassistent for BBC Proms, BBC Music Television, og arrangementer på Kensington Palace.

Hun er en tidligere pianist (men er fast bestemt på å takle Chopins Ballades en dag), og er frivillig for organisasjonen Samaritans. Når hun ikke utvider sin musikalske horisont på forestillinger i London og Oslo, svømmer hun i innsjøer, går lange avstander for å finne gode bakerier, og lærer seg norsk og svensk på Duolingo.