Møt trompetlærerne på MusiPæd 2024, Tine Thing Helseth og Nikolaj Viltoft.

TINE THING HELSETH

Den norske trompetisten Tine Thing Helseth regnes som en av de førende trompetister i sin generasjon, og hun har høstet bred anerkjenelse for sin sjelfulle, lyriske klang og åpne innstilling til musikken. Som kunstner bryter hun sjangergrensene med sin originale og fordomsfrie tilnærming, og hennes stadig voksende repertoar spenner fra den klassiske periode til samtidsverker og nye bestillinger.

Tine Thing Helseth bor i Oslo og blir ofte brukt som TV- og radiovert. Hun underviser også i trompet på Norges musikkhøgskole, og opptrer – som den allsidige musiker hun er – jevnlig med sitt ten-piece brassband, tenThing, bestående av kun kvinner, så vel som på noen af de mest ikoniske jazzscener i Norge. Siden 2019 har hun vært en del av Risør Kammermusikfestivals kunstneriske ledelse.

NIKOLAJ VILTOFT

Nikolaj Viltoft har vært solotrompetist ved Parisoperaen, og er nå solotrompetist ved Det Kongelige Kapel (Danmark) og underviser i trompet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har også gitt masterclasser internasjonalt, bl.a. i New York, Chicago, Cleveland, Köln, Lyon, Oslo, Seoul, Skopje og Sofia, Birmingham og London.

Les mer om MusiPæd her.

Søk plass på MusiPæd 2024 her.