Vi er så heldige som har Audun Halvorsen og Fredrik Ekdahl som fagottlærere under blåsprogrammet i uke 2 av Sommerakademiet 2023 (7.-11. august).

AUDUN HALVORSEN

Audun Halvorsen, studerte med Robert Rønnes, Eirik Birkeland og Knut Sønstevold. Ole Kristian Dahl har vært Auduns lærer og mentor siden 2001. Siden 2006 er han solofagottist i Danmarks Symfoniorkester i København, en stilling han tidligere har hatt i NDR Sinfonieorchester, Hamburg (2011), Rotterdam Filharmoniske Orkester (2005-2006) og i Norrköping Symfoniorkester (2001-2007). Audun underviser for tiden i fagott ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og ved Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Foto: Bård Gundersen

FREDRIK EKDAHL

Fredrik Ekdahl er solofagottist i Kungliga Filharmonien i Stockholm og har tidligere hatt samme stilling i Sveriges Radios Symfoniorkester. Han er også fast gjestedirigent med orkestre som Mahler Chamber Orchestra, Australian Chamber Orchestra og London Symphony Orchestra med dirigenter som Claudio Abbado, Bernhard Haitink og Sir Simon Rattle. Ekdahl har tidligere undervist ved Kungliga Musikhögskolan, Stockholm og har holdt mesterklasser ved Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart, Royal Conservatoire Antwerpen, Beijing Conservatory of Music og Australian National Academy of Music, samt undervist årlig ved Voksenåsen Summer Academy i Oslo.

Husk å søk Sommerakademiet innen 16. april!