Vi er så heldige å ha 3/4 av Den Danske Strykekvartetten med oss på vårt styrkeprogram (7.-11. august). Den Danske Strykekvartetten spiller rundt 100 konserter i året og opptrer over hele verden i haller som Carnegie Hall, Wigmore Hall, Berlin Philharmonic og Elb Philharmonic.

ASBJØRN NØRGAARD

Asbjørn Nørgaard er en av de ledende klassiske danske musikerne i sin generasjon. Han er bratsjist i den Danske Strykekvartetten. Asbjørn Nørgaard er kunstnerisk ansvarlig for den Danske Strykekvartettens programmering og har i denne funksjonen satt i gang flere innovative konsertprogrammer og formater. Asbjørn Nørgaard studerte ved musikkonservatoriene i Stockholm, Berlin og København med sin debut fra solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2013.

Foto: Caroline Bittencourt

FREDERIK ØLAND (2. fra venstre)

Frederik Øland studerte fiolin under professor Serguei Azizian ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og under professor Ulf Wallin ved Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin. I en alder av 23 år vant han stillingen som leder av Københavns Filharmoniske Orkester, og samme år ble han utnevnt til lærer i fiolin og kammermusikk ved RDAM i København. Frederik forlot Copenhagen Phil i 2017 for å fokusere på Den Danske Strykerkvartetten, der han er fiolinist, men han fortsetter å assistere i flere av de danske orkestrene fra tid til annen.

FREDRIK SCHØYEN SJÖLIN

Fredrik Sjølin (f. 1982) er oppvokst i Trondheim og er en av Skandinavias mest ettertraktede cellister og kammermusikere i sin generasjon. I 15 år har Fredrik vært cellist i Den Danske Strykekvartetten, som fortsatt utgjør hoveddelen av hans arbeid. Utenfor kvartetten er Fredrik aktiv som gjestesolist og kammermusiker, og han underviser jevnlig ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Husk å søk Sommerakademiet innen 16. april.