Vi er så heldige at Torleif Thedéen, Hélène Dautry og Henrik Brendstrup underviser i cello på årets Sommerakademi under strykerprogrammet (7.-11. august).

TORLEIF THEDÉEN

Cellist Torleif Thedéen er en av de fremste musikerne i Skandinavia. Han opptrer med noen av verdens største orkestre, blant annet BBC Philharmonic, Deutsche Symfoniorkester Berlin og Vienna Symphony. Han er gjesteprofessor i cello ved Royal College of Music i London, professor ved Norges musikkhøgskole i Oslo og tidligere professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

HÉLÈNE DAUTRY

Hélène Dautry er anerkjent som en av de mest fremragende musikere i sin generasjon, og er en ettertraktet cellist og lærer. Innehaver av C A det høyeste undervisningsdiplomet i Frankrike, Hélène er for tiden professor ved RCM i London, ved CRR i Paris, og ved Ecole Normale de Musique ‘Alfred Cortot i Paris. Invitert til en rekke festivaler og eksamensjury, fortsetter hun sin karriere som solist og kammermusikkartist.

HENRIK BRENDSTRUP

Han har opptrådt som solist og kammermusiker over hele Europa, og er fast gjest på høyt profilerte internasjonale kammermusikkfestivaler. Henrik er en svært aktiv kammermusiker og har vært cellist i flere ledende ensembler i Danmark, som Den Danske Strykekvartetten, strykesekstetten “Copenhagen Classic” og Gefion Trio. Han er for tiden professor i cello ved Kungliga Musikhögskolan i Århus, Danmark.

Husk å søk Sommerakademiet innen 16. april.