Lærere på VokalAkademiet

VOKAL

SUSANNA EKEN

Susanna Eken er en av Skandinavias mest prominente vokallærere.
Eken har siden 1972 undervist ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som førsteamanuensis i stemme- og vokalteknikker. Hun underviser også ved Operaakademiet ved Det Danske Kongelige Teater i København.
Eken har i løpet av de siste 25 årene undervist flere skandinaviske og internasjonale sangere som Randi Stene, Mari Eriksmoen, Magnus Staveland, Johannes Weisser og Lise Davidsen.

VOKAL

RANDI STENE

Mezzosopran Randi Stene er en av Skandinavias ledende opera- og konsert solister, og opptrer på de viktigste av Europas scener.
Siden 1989 har hun vært engasjert ved Det Danske Kongelige Opera i København. Hun har et stort repertoar som dekker både de klassiske mezzo-rollene, i tillegg til mange nye eller sjeldent fremførte verker. Hun er professor ved Norges musikkhøgskole. Fra august 2020 har hun vært operadirektør ved Den Norske Opera og Ballett.
Stene er kunstnerisk leder for Sommerakademi Voksenåsen Vokal.

Lege

BO HUNICKE

Spesialist i øre-, nese-, halssykdommer.

Flerårig ansettelse som avdelingslege ved Hoved-, halskirurgisk afdeling, Rigshospitalet Danmark. Fra 2011 speciallægepraksis.

Ekstern lektor ved Kbh. Universitet (stemme- og talevansker). Timelærer ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Ledende legefaglig konsulent ved Det Kongelige Teaters skuespil og opera. Legefaglig konsulent for Den Danske Scenekunstskole. Legekonsulent ved privathospitalet Aleris-Hamlet. Underviser ved stemmefaglige kurs i inn- og utland.

VOKAL

ÅSHILD KYVIK BAUGE

Åshild Kyvik Bauge var utdannet allmennlærer fra musikklinjen ved Bergen Lærerhøgskole og vokalpedagog fra Norske Musikklæreres Landsforbund, før hun avla utøvende kandidat- og diplomeksamen i sang ved Norges musikkhøgskole.

Siden 1996 og frem til i dag har hun vært lektor i sang ved Rud videregående skole i Bærum. I 15 år var hun tilknyttet Norges Musikkhøgskole som timelærer og høgskolelektor, inntil hun i 2005 ble ansatt som førsteamanuensis i vokaldidaktikk ved Barratt Due Musikkinstitutt.

Ved siden av pedagogisk praksis har Åshild tilbakelagt en omfattende konsertvirksomhet som mezzosopran. I 2014 kom hun ut med boken ”Sangteknikk i barne- og ungdomskoret” sammen med Randi Clausen Aarflot. Nå arbeider hun med en lærebok i vokaldidaktikk for Gyldendal forlag sammen med førsteamanuensis ved NMH Kristin Kjølberg.

vokal

KRISTIN KJØLBERG

Kristin Kjølberg er sanger og sangpedagog og underviser på Norges musikkhøgskole i ulike sangfag, i instrumental- og sangdidaktikk, formidlingsfag og er veileder for masterstudenter. Hun driver flere prosjekter i UngMusikk i samarbeid mellom NMH og kulturskoler og videregående skoler og har tidligere hatt ansvaret for NMH-studentenes praksis i disse skoleslagene. Kjølberg har en doktorgrad innen musikkformidling og konsertdramaturgi fra 2010. Hun jobbet tidligere på Foss videregående skole i 15 år og har ellers lang erfaring med undervisning av sangelever i alle aldre og på ulikt nivå. Hun er for tiden aktuell som medforfatter av boken «Stemmens signatur. En holistisk tilnærming til sangopplæring».

Bilde tatt av Charlotte Wiik for NMH.

Vil du lære med oss?

Bli med i våre akademier

PARTNERe

Voksenåsen – Ullveien 4 NO-0791 Oslo, Norway
summeracademy@voksenaasen.no / +47 22 81 15 00

Voksenåsen – Ullveien 4 NO-0791 Oslo, Norway
summeracademy@voksenaasen.no / +47 22 81 15 00