LÆRERE MUSIPÆD

HORN

JAKOB KEIDING

Jakob Keiding har vært medlem av EU-ungdomsorkesteret, DR Symfoniorkesteret og det Østeriske Radiosymfoniorkester (ORF) i Wien.

Siden 1993 har han vært solohornist i Sjællands Symfoniorkester. Han har som solohornist medvirket ved produksjoner med Opera de Lyon, Göteborg Symfonikerne og Sinfonie Orchester des Bayrischen Rundfunks. Han har spilt utallige kammerkonserter i inn- og utland som medlem av bl.a. Ensemble Kontrapunkte, Ensemble die Reihe, Den Danske Blæseroktet, Blæserensemblet Selandia og Keiding-Ensemblet.

Som underviser var han fra 2003-2009 tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium, og siden 2013 har han vært undervist ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har undervist og holdt masterclass i utlandet og har vært gjesteprofessor på institusjoner som Shanghai Conservatory of Music.

horn

FRØYIDS REE WEKRE

Frøydis Ree Wekre startet med fiolin 6 år gammel og gikk over til valthorn som 17-åring. Etter ett år i det norske Operaorkesteret fikk hun stilling i Oslo Filharmoniske Orkester. Her var hun ansatt i 30 år, det meste av tiden som alternerende solohornist. Senere ble hun professor i horn og kammermusikk ved Norges musikkhøgskole. Hun er kjent i fagkretser over hele verden etter tallrike mesterklasser og konserter som solist og kammermusiker.

Hennes bok fra 1992, Thoughts on Playing the Horn well, er oversatt til 9 språk. Hennes nyeste bok, Collected Writings, utkom i 2020. Videre har hun gjort mange CD-innspillinger, på merker som SIMAX, CRYSTAL og 2L. En stor del av de innspilte verkene ble opprinnelig komponert spesielt til henne.

Frøydis Ree Wekre er æresmedlem av International Horn Society, og hun har vært jevnlig gjest ved festivaler som Sarasota Music Festival i USA og Riva del Garda i Italia, samt i Banff og Domaine Forget i Canada. Hun er fortsatt aktiv og underviser ved mesterklasser i inn- og utland. Frøydis Ree Wekres livslange pedagogiske virksomhet har resultert i at hundretalls hornister er blitt ansatt i profesjonelle ensembler i mange land.

Foto: Bård Gundersen

TRoMPET

NIKOLAJ VILTOFT

Nikolaj Viltoft har vært solotrompetist ved Parisoperaen, og er nå solotrompetist ved Det Kongelige Kapel (Danmark) og underviser i trompet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har også gitt masterclasser internasjonalt, bl.a. i New York, Chicago, Cleveland, Köln, Lyon, Oslo, Seoul, Skopje og Sofia, Birmingham og London.

TRoMPET

TINE THING HELSETH

Den norske trompetisten Tine Thing Helseth regnes som en av de førende trompetister i sin generasjon, og hun har høstet bred anerkjenelse for sin sjelfulle, lyriske klang og åpne innstilling til musikken. Som kunstner bryter hun sjangergrensene med sin originale og fordomsfrie tilnærming, og hennes stadig voksende repertoar spenner fra den klassiske periode til samtidsverker og nye bestillinger.

Helseth har mottatt utallige priser, bl.a. Newcomer of the Year ved Echo Klassik Awards i 2013, Borletti-Buitoni Trust Fellowship i 2009, og i 2006 vandt hun 2. prisen i den TV-sendte Eurovision Young Musicians-konkurransen – en konkurranse, hun vendte tilbake til som jurymedlem i 2016.

Tine Thing Helseth har arbeidet med noen av verdens ledende orkestre, som NDRs Elbphilharmonie-orkester, Gürzenich Orkestret i Köln, Tonkünstler Orkestret i Wien, Philharmonia Orkestret, BBC Scottish Orchestra, filharmonikerne fra Warszawa, Rotterdam, Oslo, Bergen, Helsinki, Hongkong og Stockholm, DR Symfoniorkestret og Det Svenske Radiosymfoni­orkester, symfonikerne fra Baltimore, Bamberg, Cincinnati, Singapore og KBS Symfoniorkestret fra Sør-Korea. Hun samarbeider dessuten med flere kammerorkestre, blant anre Det Norske Kammer­orkester, Det Australske Kammerorkester, kammerorkestrene fra Zürich, Lausanne, München og Philadelphia, Mozarteum Salzburg og Hongkong Sinfonietta.

I 2012 spilte Tine Thing Helseth inn albumet Storyteller med Royal Liverpool Philharmonic (EMI Classics), og i 2013 utga hun, akkompagnert av pianisten Kathryn Stott, et album kalt Tine, som inneholder et personlig utvalg av originale og transskriberte verker.

Tine Thing Helseth bor i Oslo og blir ofte brukt som TV- og radiovert. Hun underviser også i trompet på Norges musikkhøgskole, og opptrer – som den allsidige musiker hun er – jevnlig med sitt ten-piece brassband, tenThing, bestående av kun kvinner, så vel som på noen af de mest ikoniske jazzscener i Norge. Siden 2019 har hun vært en del av Risør Kammermusikfestivals kunstneriske ledelse.

TROMBONE

JESPER JUUL

Jesper Juul Windahl ble utdannet som trombonist ved Det Jyske Musikkonservatorium og fortsatte sine studier i Paris, Chicago og London samt ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM), hvor han debuterte i 1998. Jesper Juul Windahl er en markant utøver med et omfattende virke som orkestermusiker, solist og kammermusiker på internasjonalt nivå, samt undervisningserfaring fra flere konservatorier og et virke som dirigent ved siden av. Han er dessuten utdannet som dirigent ved DKDM.

Jesper har vært ansatt som professor på DKDM siden 2014. Her underviser han i trombone, og har i tillegg det overordnede ansvaret for alle messingblåserne. Han har tidligere vært lærer ved konservatoriene i Aarhus, Esbjerg og Malmö, og han underviser jevnlig på kurs, festivaler og masterclasser i inn- og utland.

Allerede som 23-åring ble Jesper ansatt som 1. solotrombonist i DR Symfoniorkestret. I en årrekke var han dessuten fast medlem av Athelas Sinfonietta. Han har vært svært aktiv som kammermusiker i forskjellige sammenhenger, bl.a. som initiativtager til ensembler som Den Danske Basunkvartet og Danish Brass Quintet.

I løpet av de senere år har Jesper hatt oppgaver som dirigent ved bl.a. DR Underholdningsorkestret, Athelas Sinfonietta, DR Symfoniorkestret, samt landsdelsorkestrene. I 2009-2012 var han sjefsdirigent ved Prinsens Musikkorps og er i dag dirigent for Concord Brass Band.

TROMBONE

HÅKAN BJÖRKMAN

Håkan Björkman startet sin profesjonelle karriere i Stockholm Symphonic Wind Orchestra i 1993 som 1. trombonist og assisterende euphonium. Tre år senere vant han stillingen som 1. trombonist ved Kungliga Operan og var ansatt der i 15 år. Siden 2010 har Håkan værtt 1. trombonist i Sveriges Radios Symfoniorkester, og har hatt samme stilling ved Chamber Orchestra of Europe siden 1998. Håkan er lektor ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Han vant Christian Lindberg Solo Competition i Valencia i 2008. Håkan har spilt inn to solo CD-er, begge er tilgjengelig på Spotify. En av de ledende svenske komponister, Sven-David Sanström, har komponert en solokonsert til ham, som ble urframført med Sveriges Radios Symfoniorkester og dirigent Daniel Harding i februar 2021.

Håkan Björkman er etterspurt internasjonalt til festivaler og som solist. Han har vært solist i USA, Spania, Portugal, Tyskland, Østerrike, Storbritannia, Hellas, Italia, Belgia, Frankrike og Nederland. I mai 2022 vil Håkan opptre for første gang i en festival i Nagoya, Japan. Håkan Björkman er Yamaha-artist og har utviklet to tromboneprototype-modeller i samarbeid med Yamaha.

TUBA

JENS BJØRN-LARSEN

Jens Bjørn-Larsen er en av de mest etterspurte tubasolister i verden, tillegg til en svært etterspurt og suksessfull messingpedagog. Tildelingen av førsteprisen ved Concours International d’Execution Musicale i Genève i 1991 markerte begynnelsen på hans ekstraordinære karriere som tubasolist.

Jens Bjørn-Larsen har dessuten vunnet førsteprisen i Nordisk Solistkonkurranse og er mottager Victor Borge-legatet, den japanske Bunkamura Award, samt den europeiske Juventus Award.

Fra 1987 til 2005 hadde han stillingen som solotubaist i DR Symfoniorkestret. Siden 2010 har han vært fast medlem – associate member – av Chamber Orchestra of Europe. Både som solist og orkestermusiker har Jens Bjørn-Larsen medvirket på utallige innspillinger.

Jens Bjørn-Larsen underviser i tuba på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Malmö Musikhögskolan. I 2002 ble han utnevnt til professor ved Hochschule für Musik und Theater i Hannover, og i en årrekke var han dessuten gjesteprofessor ved The Royal Northern College of Music i Manchester.

Vil du lære med oss?

Bli med i våre akademier

PARTNERe

Voksenåsen – Ullveien 4 NO-0791 Oslo, Norway
summeracademy@voksenaasen.no / +47 22 81 15 00

Voksenåsen – Ullveien 4 NO-0791 Oslo, Norway
summeracademy@voksenaasen.no / +47 22 81 15 00