Årets Solistpris går til SEBASTIAN EGEBAKKEN SVENØY

Prisen består av 100 000 NOK, og to store konserter: én konsert med NRK KORK, og én konsert under Festspillene i Bergen neste år. I tillegg skal han representere Norge i den internasjonale finalen i Eurovision Young Musician-konkurransen.

Bilde tatt fra NRK. Bildekreditt: Javier Auris


Den norske solistpris er en norsk musikkpris opprettet for å «støtte unge musikere og hjelpe norske konsertarrangører og orkestre til å gjøre seg kjent med unge norske solistbegavelser».

Les mer om Sebastian og se han spille her: Sebastian Egebakken Svenøy (20) er vinneren av årets «Virtuos» – NRK Kultur og underholdning

Årets jury har bestått av Arild Erikstad (juryformann), Gunilla Süssmann (programsjef i KORK), Amalie Stalheim (cellist) og Tom Ottar Andreassen (fløytist i OFO).

Solistprisen forvaltes siden 2022 av Voksenåsen musikkakademier.

Den norske solistpris

• Skal støtte og løfte frem unge, begavede solister.
• Stiftet i 2005 på grunnlag av en donasjon fra forretningsmannen Bernt J. Fossum. De siste tre årene har Karianne Westfal-Larsen støttet prisen, og Den norske solistpris er takknemlig for den uvurderlige støtten hun har gitt. Fra 2023, og i fem år, støttes prisen av en anonym støttespiller.
• Deles i partallsår ut til vinneren av NRK-programmet Virtuos, som er en musiker under 20 år.
• Deles i oddetallsår ut til en musiker under 30 år. Vinneren plukkes ut av en internasjonal jury blant de nominerte. Norske orkestre og utdanningsinstitusjoner kan nominere utøvere.
• Tidligere vinnere av Den norske solistpris inkluderer Tine Thing Helseth (2006), Christian Ihle Hadland (2007), Guro Kleven Hagen (2010), Sonoko Miriam Welde (2014), Johan Dalene (2019), Amalie Stalheim (2021).

For mer informasjon, kontakt:

Styreleder: Peter Herresthal, pherresthal@me.com / 410 25 871

Voksenåsen: Programdirektør Anna Florén, anna@voksenaasen.no / 416 95 189

Bergen Filharmoniske Orkester: Kommunikasjonssjef Henning Målsnes, henning@harmonien.no / 915 98 392

Festspillene i Bergen: Kommunikasjonsleder Silje Vestvik, siljev@fib.no / 943 19 439